2 cukinie
duża cebula
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 sosy myśliwskie\\\"winiary\\\"
30 dag kiełbasy zwyczajnej
pieprz,papryka,maga,majeranek
łyżka tłuszczu
Cukinię obrać oczyścić z nasion,pokroić w drobną kostkę.Podlać pół szklanki wody,dusić aż cukinia zmięknie.Na łyżce tłuszczu poddusić posiekaną cebulę z pokrojoną kiełbasą.Dodać do cukinii,dodać też przecier i rozrobiony w szklance wody sos myśliwski.Chwilę razem gotować.Doprawić do smaku majerankiem pieprzem papryką i maga.
dodane na fotoforum:
eleonor 2018-08-09
Gulasz z cukinii
ok 1 kg cukinii (2 młode)
4 średnie pomidory
3 spore cebule
4 kolorowe papryki
50 dkg kiełbasy
majeranek, sol, pieprz, tłuszcz
Na rozgrzanej patelni zeszklić posiekaną cebulę, dołożyć pokrojoną kiełbasę, przesmażyć. Włożyć paprykę pokrojoną w kostkę. Dusić ok 10 minut. Dodać obraną i pokrojoną cukinię, obrane ze skórki pomidory. Zalać sosem (Boloński, Myśliwski, Grzybowy, Cygański) rozmieszanym w ok 2 szklankach wody. Dusić ma małym ogniu aż cukinia zmięknie. Od czasu do czasu zamieszać, bo sos lubi się przypalić. Na końcu dodać do smaku majeranek, sól, pieprz, keczup. Gotowanie trwa nie dłużej niż 20 minut.