Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

35 dag pieczarek zetrzeć na grubej tarce,przesmażyć na łyżce masła posolić i popieprzyć do smaku,wystudzić.10 jajek ugotować,obrać przekroić na połowy wyjąć żółtka.Żółtka zetrzeć na drobnej tarce,wymieszać z pieczarkami dodać 1-2 łyżki majonezu (gdyby masa była za sucha można dodać więcej majonezu) i ewentualnie doprawić do smaku.Gotową masą napełnić połówki jajek ozdobić majonezem itp.

dodane na fotoforum:

andaba

andaba 2019-04-12

Brzmi nieźle, muszę spróbować.

jaworr

jaworr 2019-04-12

Muszą być pyszne...:)

marty

marty 2019-04-12

pycha … takie jajeczka bardzo dobrze smakują :)

izolek

izolek 2019-04-13

Super przepis - zrobię.

dodaj komentarz

kolejne >