1 kg piersi z kurczaka
2 jajka
bułka tarta
mąka
tłuszcz do smażenia
filety pokroić na paski,oprószyć solą i pieprzem.
paski mięsa maczać w mące-jajku-bułce tartej i smażyć na rumiano ze wszystkich stron,osączyć z tłuszczu,wystudzić.
(do bułki tartej do panierowania można dodać 2-3 łyżki startego parmezanu lub ziaren sezamu )
2 ogórki kiszone
2 ogórki świeże
3 ząbki czosnku
cebula
łyżka majonezu
keczup pikantny
łyżka posiekanej natki pietruszki
świeże i kiszone ogórki razem ze skórką oraz cebulę zetrzeć na średnich oczkach tarki jarzynowej,czosnek przecisnąć przez praskę,dodać zieleninę,majonez i tyle keczupu aby sos był dość gęsty.Ewentualnie doprawić solą ,pieprzem i papryką...SMACZNEGO!!
dodane na fotoforum:
misia51 2009-08-18
Spokojnej nocki życzę.... oraz samych przyjemnych snów:)
«•*•»...................«•*•»...................«•*•»...............«•*•»
malbu 2009-09-02
super smacznie wyglądają
bronia 2011-11-30
Czy mogę prosić o dodanie tej pięknej przekąski na moje fotoforum: http://www.garnek.pl/forum/zimna-plyta-przekaski
Dziękuję.:)