Beziki

Beziki

4 białka
pół szklanki cukru kryształu
pół szklanki cukru pudru
szczypta proszku do pieczenia
łyżeczka maki ziemniaczanej

Białka ubić na sztywną pianę,nie przerywając ubijania dodawać stopniowo cukier kryształ.Gdy piana będzie sztywna dodać cukier puder,proszek i mąkę ziemniaczaną.Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego lub rożka zwiniętego z pergaminu.Dużą blaszkę wyłożyć papierem posmarować margaryną,oprószyć mąką.Na blaszkę wycisnąć małe beziki.
Suszyć w piekarniku od 1-2 godzin w 100-120°C.

....SMACZNEGO....

dodane na fotoforum:

danka55

danka55 2009-09-08

_To tylko Ja.
___Wpadłam Ci życzyć
___Miłego Dnia..
___Pięknego słońca.
___Dużo miłości.
___Wiele uśmiechów
___I przyjemności.
Pozdrawiam serdecznie
Pięknie

aniolo

aniolo 2009-09-08

Na sam widok ślinka cieknie

alusi

alusi 2009-09-08

bezy jak marzenie i napewno smaczniusie.Pozdrawiam

kotyyy

kotyyy 2009-09-08

smacznego super ujęcie

graga35

graga35 2009-09-09

.....::::: Miłego Dnia Życzę :))
.....: Cieplutko Pozdrawiam :))
....: I Buziaczki Zostawiam ;**

intma43

intma43 2010-07-20

Zrobię :)) akurat mam białka, z których nie bardzo mam co zrobić :)
Pozdrawiam!

umila

umila 2010-09-07

zrobiłam też miałam białka... dziękuję za przepis :))ciutek mi sie przypiekły z dołu,ale to nic następnym razem jeszcze raz upiekę:))

dodaj komentarz

kolejne >