Gołąbki z ryżem i mięsem

Gołąbki z ryżem i mięsem

Główkę kapusty sparzyć zdjąć liście,pościnać grube nerwy...
2 szklanki ryżu ugotować na sypko,dodać 1 kg mielonego mięsa z łopatki,
dużą cebulę drobno posiekaną i zeszkloną na łyżce oleju,soli i pieprzu do smaku,farsz wymieszać i zawijać w wcześniej przygotowane liście kapusty.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać łyżką wegety i całość zalać szklanką wody...wstawić do pieca na 80 min...w 200 °C...w między czasie przewracam gołąbki na drugą stronę by ze wszystkich stron się ładnie przyrumieniły...Podawać z sosem np...pomidorowym lub grzybowym.

dodane na fotoforum:

serce07

serce07 2009-11-03

extra a Pani je zapieka :)

marttom

marttom 2009-11-03

jak długo powinny siedzieć w piekarniku...ja zawsze robię tradycyjnie w GARZE:), ale zawsze przypala mi się dno...;( więc warto chyba spróbować w piekarniku..Pozdrawiam

ulcia34

ulcia34 2009-11-03

super następny ulubione danie , pozdrawiam:-)

theresa

theresa 2009-11-03

smacznego......myslalam wczoraj o golabkach a tu niespodzianka sa dzisiaj.....))))

jaworr

jaworr 2009-11-03

Biorę całą blaszkę, tak apetycnie wyglądają.....
przyjemnego wieczoru....

umila

umila 2009-11-03

mniammmm coś dobrego ... :))

ppolaa

ppolaa 2009-11-03

Jak zawsze pychotka :)))

magdabo

magdabo 2009-11-04

Pyszny obiadek miałaś ...

garru

garru 2009-11-09

milo popatrzec na takie pysznosci;-)

rusika

rusika 2009-11-10

pięknie wyglądają, a ten sosek czekający na polanie - super

malako

malako 2009-11-14

gołąbki wyglądają pysznie i też poproszę o przepis.

gosian

gosian 2009-11-15

marzenie....zapach cudowny!

aldente

aldente 2009-12-10

nie wolno mi ogladac tylu pysznosci na raz;)

dodaj komentarz

kolejne >