DLA AMATORÓW PŁATKÓW OWSIANYCH MAM PRZEPIS NA PYSZNE CZEKOLADKI
szklanka cukru
4 łyżki kakao
8 łyżek mleka
12.5 dag margaryny palma
3 szklanki płatków owsianych
Wszystkie składniki (poza płatkami)włożyć do garnka i mieszać na wolnym ogniu do zagotowania,gotować 2 minuty po czym zestawić dodać kilka kropli aromatu migdałowego i wsypać płatki,wymieszać.Kłaść łyżeczką małe kopczyki na arkusz pergaminu,odstawić do zastudzenia.
dodane na fotoforum:
lilia22 2009-11-27
Witam:) Serdecznie pozdrawiam. Miłego dnia.
cuisine 2009-11-27
Jak ja dawno nie jadłam takich wynalazków ;)
W dzieciństwie często się takie robiło... ale czas na powtórkę :)
Dziękuję za przypomnienie :)
Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)