Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
dodane na fotoforum:
julinka 2009-12-08
ja tez lubie strasznie, moze troszke skubne od Pani a ja zapraszam na obiadek do siebie ;D
serce07 2009-12-08
mniam mniam mniam uwielbiam roznego rodzaju pierozki
jaworr 2009-12-08
oj, kusisz Bożenko, czy to nie za dużo... ??
takie wspaniałości .......
Miłego popołudnia życzę......:))
magdabo 2009-12-08
Witam .... fajnie się złożyło , mam to samo dla męża , a dla córki z mięsem ... smacznego życzę !
dede40 2009-12-08
mniam !
Jeśli nie sprawi to kłopotu poproszę o kliknięcie na mnie :) ;)
i za głosik dziękuję ( mile widziane same dziesiątki )
Możesz zobaczyć moje kotki !
Może to Ciebie zachęci ? Takie kocie-"miau,miau-głosik by się zdał "
violinka 2009-12-08
UWIELBIAMMMMM PYCHA POZDRAWIAM SERDECZNIE
ewka67 2009-12-08
U mnie to tylko ruskie jedzą!!!!
lunio 2009-12-08
i ja też!!!!!