2 cukinie
duża cebula
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 sosy myśliwskie\"winiary\"
30 dag kiełbasy zwyczajnej
pieprz,papryka,maga,majeranek
łyżka tłuszczu
Cukinię obrać oczyścić z nasion,pokroić w drobną kostkę.Podlać pół szklanki wody,dusić aż cukinia zmięknie.Na łyżce tłuszczu poddusić posiekaną cebulę z pokrojoną kiełbasą.Dodać do cukinii,dodać też przecier i rozrobiony w szklance wody sos myśliwski.Chwilę razem gotować.Doprawić do smaku majerankiem pieprzem papryką i maga.
Najsmaczniejszy jest odgrzany drugiego dnia..
dodane na fotoforum:
ewka67 2009-12-21
Oj zjadła bym......Pychotka:)))
magdabo 2009-12-21
Nooo pycha ... jeszcze takiego bigosu z cukini nie jadłam ...
zofiam 2009-12-21
Wspaniały robie podobny-pycha...Może jutro zrobię jak kupię cukinie...Pozdrawiam serdecznie
iwanka1 2009-12-21
A moja cukinia została na działce, chyba już zamarzła. A szkoda też bym upićhciła taki bigos.