Bigos z cukinii

Bigos z cukinii

2 cukinie
duża cebula
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 sosy myśliwskie\"winiary\"
30 dag kiełbasy zwyczajnej
pieprz,papryka,maga,majeranek
łyżka tłuszczu

Cukinię obrać oczyścić z nasion,pokroić w drobną kostkę.Podlać pół szklanki wody,dusić aż cukinia zmięknie.Na łyżce tłuszczu poddusić posiekaną cebulę z pokrojoną kiełbasą.Dodać do cukinii,dodać też przecier i rozrobiony w szklance wody sos myśliwski.Chwilę razem gotować.Doprawić do smaku majerankiem pieprzem papryką i maga.

Najsmaczniejszy jest odgrzany drugiego dnia..

dodane na fotoforum:

ewka67

ewka67 2009-12-21

Oj zjadła bym......Pychotka:)))

theresa

theresa 2009-12-21

...tak,i ten z kapuchy tez lepiej smakuje odgrzany.

magdabo

magdabo 2009-12-21

Nooo pycha ... jeszcze takiego bigosu z cukini nie jadłam ...

zofiam

zofiam 2009-12-21

Wspaniały robie podobny-pycha...Może jutro zrobię jak kupię cukinie...Pozdrawiam serdecznie

iwanka1

iwanka1 2009-12-21

A moja cukinia została na działce, chyba już zamarzła. A szkoda też bym upićhciła taki bigos.

anna19

anna19 2010-10-29

coś innego i smacznego!

dodaj komentarz

kolejne >