Grzyby jak ryby

Grzyby jak ryby

TAK WYGLĄDAJĄ NA DRUGI DZIEŃ SĄ BARDZO SMACZNE

1 kg pieczarek średniej wielkości
3 średnie cebule
3 ogórki konserwowe
2 jajka
łyżka przyprawy typu wegeta (czerwona)
bułka tarta
sól,pieprz
olej do smażenia

zalewa::
12 łyżek octu
6 łyżek cukru
6 łyżek łagodnego keczupu
słoiczek koncentratu pomidorowego(200g)
łyżka soli
kilka ziaren pieprzu
kilka ziaren ziela angielskiego
2-3 listki laurowe

Z pieczarek odciąć nóżki.Jajka roztrzepać z czerwona przyprawą.Ogórki pokroić w plastry,tak samo cebulę.Kapelusze pieczarek maczać ze wszystkich stron w jajkach i panierować w bułce.Smażyć na rumiano z obu stron.Na zalewę zagotować 4 szklanki wody z przyprawami.Usmażone grzyby układać warstwami 1 warstwa-grzyby 2-plastry cebuli 3-plastry ogórka powtórzyć warstwy.Zalać gorącą zalewą po wystygnięciu wstawić do lodówki.Wspaniała przystawka najlepsza następnego dnia po przyrządzeniu.

dodane na fotoforum:

beamm

beamm 2010-03-16

wygląda pięknie podziel się przepisem

ewka67

ewka67 2010-03-16

Oj i ja z chęcią bym prosiła o przepis....

jaworr

jaworr 2010-03-16

Bożenko, czy to są smażone te grzybki..??

megusia

megusia 2010-03-16

a jak się je robi, wyglądają smacznie

danka1

danka1 2010-03-16

Już bym je jadła.

halinag

halinag 2010-03-17

wygląda bardzo apetycznie

amarmad

amarmad 2010-05-20

ciekawy przepis , musimy wypróbować

lanta21

lanta21 2015-11-24

pycha

dodaj komentarz

kolejne >