MASA KAJMAKOWA::
2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
12,5 dag masła
Mleko gotować z cukrem i cukrem waniliowym na małym ogniu ciągle mieszając aż zgęstnieje i lekko zbrązowieje,zestawić z ognia,wystudzić.Masło utrzeć i stopniowo dodawać mleko kajmakowe.Smarować wafle.
Można też mleko skondensowane słodzone w puszce zalać wodą gotować 2,5-3 godziny,lekko przestudzić otworzyć i smarować wafle.
dodane na fotoforum:
lunio 2010-05-05
Uwielbiam i często robię.... są pyszne:)))
iwanka1 2010-05-05
Zrobiłaś mi smaka, aż mi ślinka cieknie:)
vesper5 2010-05-05
...bardzo lubię takie wafelki :)))
magdabo 2010-05-06
Oj też to robię ... lubimy kaimakowe ...))