Bylam dzis na kiermaszu swiatecznym i zainspirowalam sie,przepis orginalny... :-)
Cebula,swieze pieczarki,bekon,szklanka bulionu,smietana, ewtl.sol i pieprz do smaku.
Natka pietruszki.
Pokrojona cebulke usmazyc na masle az sie ladnie zrumieni, przelozyc z patelni na talerz.
Teraz na patelnie dac pokrojony w kostke bekon i rowniez zrumienic i przelozyc na cebule.
Pieczarki usmazyc w calosci ( to wazne, zeby nie "napily sie " tluszczu) az zrobia sie brazowe i przelozyc do wiekszego garnka.
Dodac cebule, bekon i zalac bulionem.
Gotowac na niskiej temp. ok 20 min.
Wlac smietanke i przyprawic do smaku.
(Ja dodalam jeszcze lyzke topionego serka ).
Mmmmm.... ;-)
kot54 2010-12-11
A co to jest dobrego.??????
Pozdrawiam :)
elcia72 2010-12-11
Choć za oknem zimniuteńko,
ja pozdrawiam ciepluteńko:)
DOBRANOC ;)))
beata3 2010-12-11
SUPER POZDRAWIAM
bea01 2010-12-11
Uwielbiam pieczarki... mniam...
Pozdrawiam, dziękuję za odwiedziny:))
RE: paczki nadziałam dżemem wiśniowym i powidłami śliwkowymi (pół na pół). Dobrej nocki:)
malako 2010-12-11
Boczek surowy i szynką (około 1 kg. razem )
20 dag.słoniny pokroić w dość dużą kostkę i wytapiać starając
się żeby się nie przyrumieniło. Po około 1-1/5 godz.dodać cebulę
i czosnek,pokrojony w kostkę oraz trochę pieprzu,majeranek
i wegetę ja jeszcze daję tymianek. Dalej smażyć pod przykryciem
ok.15 minut.
Następnie podlewać odrobiną wody i dusić pod przykryciem
aż mięsko będzie rozgotowane po wystudzeniu mięso
będzie dało się smarować,będzie w tłuszczyku z galaretką.
kot54 2010-12-12
Pyszny ten przepis.......
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :)
a mięsko też dobre....
aniajaw 2010-12-12
Pychotka:)
Witam cieplutko w śnieżną niedzielę :) Życzę dużo radości i uśmiechu na cały dzień. Serdecznie pozdrawiam :)
klarisa 2010-12-12
smacznego...............
kdziura 2010-12-12
Witam serdecznie!pysznie wyglądają te pieczarki,ja bardzo lubię grzyby pod każdą postacią.
Ciasteczka są przepyszne,ponieważ ja uwielbiam orzechy,wnuczkom też smakowały.Pozdrawiam.