Przepadam za kaczusia...
Dzis wersja z folii, mieciutka i soczysta ;-)
Filety z piersi kaczuszki natarlam sola,pieprzem oraz czosnkiem i wstawilam do lodowki na 2 godziny.
Potem podsmazylam je na suchej patelni,zeby byla ladna rumiana skorka i po ostygnieciu wlozylam do foliowego rekawa.
Pieklam na 160°C ok.90 min.
Podalam z ziemniaczkami, czerwona kapustka oraz jablkami z kompotu.
Smacznego ! :-)
beata3 2011-02-17
SMACZNEGO
lila25 2011-02-17
planuje kaczuszke na niedziele a juz mi dzisiaj slinka leci , pozdrawiam :-)
kot54 2011-02-17
SMACZNY OBIADEK Z KACZUSZKĄ W ROLI GŁÓWNEJ.....PYCHA....
Pozdrawiam :)
kot54 2011-02-17
re: maślaneczka też była ....oczywista....ale mi uciekła z fotki.....
katka12 2011-02-17
W dodatku z buraczkami ...
katka12 2011-02-17
RE: Takie :
http://www.beautywebclub.com/wp-content/uploads/2011/01/Escada_Taj_Sunset.jpg
tabea 2011-02-17
re: no wlasnie widzialam w jego galerii moje ulubione piwko.
Dobra, Ty stawiasz winko a ja robie deserek - creme brulee,moze byc ? :-)))
altares 2011-04-09
i ja lubię kaczkę..chociaż według mnie lepsza jest perliczka...:-))