Pieczen po bawarsku

Pieczen po bawarsku

Wg.przepisu "pviola" POLECAM !
Robilam juz w ten sposob golonki -byly wysmienite !!!!! Dziekuje Ci VIOLCIU...!

Pieczen wieprzowa (lub golonka)
6-8 ziaren ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu
3 liscie laurowe
2 cebule
Vegeta
2 lyzki miodu
piwo (1 butelka)
(zostalo mi troche czosnku od karkowki,wiec go tutaj zuzylam)

Mieso natarlam Vegeta. Wlozylam do garnka razem z cebula,dodalam miod,piwo i przyprawy.
Czas pieczenia w zaleznosci od wielkosci miesa.

SMACZNEGO !!! ;-)

beata3

beata3 2012-03-10

miłego spokojnego wieczorka

maxmen

maxmen 2012-03-10

Nooo... musi być pysznie...:)))

pamela5

pamela5 2012-03-10

Ślicznie:-))) Pozdrawiam cieplutko:-))

pviola

pviola 2012-03-10

:))))

pinecha

pinecha 2012-03-10

... uwielbiam golonkę po bawarsku, proponuję piwo dodać na sam koniec :-)
-bo jak się doda wcześniej, to z piwa nawet zapach niezostanie :-)

tabea

tabea 2012-03-10

@ pinecha: Moze zalezy to od gatunku piwa... ;-) ?

kotik

kotik 2012-03-10

chętnie bym spróbowała...
proszę przygotować jedno nakrycie do obiadku więcej:)))

alisha

alisha 2012-03-11

Golonkę mogę i na śniadanie,milutkiej niedzieli

lisek52

lisek52 2012-03-11

Milutko pozdrawiam...uśmiech wraz ze słoneczkiem zostawiam:))

kot54

kot54 2012-03-11

Coś naprawdę dobrego...:)

lilka13

lilka13 2012-03-11

podoba mi sie przepisik !!!!

dodaj komentarz

kolejne >