Szaszłyki satè z sosem z orzeszkow ziemnych

Szaszłyki satè z sosem z orzeszkow ziemnych

Azjatyckich kulinarii ciag dalszy... ;-)
Dzis szaszłyczki z piersi indyka z pysznym sosikiem i aromatycznym ryzem jasminowym z dodatkiem zielonej cebulki oraz mandarynek.

Filety z indyka pokroic na cienkie paski, nadziac na szpadki ( jak harmonijka) i skropic sosem sojowym.
Posolic i popieprzyc.
Ryz ugotowac wg.przepisu.
Szaszłyki usmazyc na oliwie po 6 minut z kazdej strony a nastepnie wstawic owiniete folia aluminiowa do piekarnika,zeby nie wystygly.
W tym czasie odcedzic 1 mala puszke mandarynek (sok bedzie potrzebny)
Na innej patelni rozgrzac oliwe, wrzucic drobno posiekana zielona cebulke,troche podsmazyc a nastepnie dodac ugotowany ryz, delikatnie wymieszac i dodac odcedzone mandarynki.
Na patelnie, na ktorej smazyly sie szaszłyki wlac troszke bulionu i sok z mandarynek.Rozprowadzic z 2 lyzkami masla orzechowego,mozna podlac mlekiem kokosowym.
To wszystko !
Szybki i smakowity obiadek i do tego wcale nie skomplikowany :-)

SMACZNEGO !

frykasy

frykasy 2012-08-24

smakowicie to wygląda:)))

stasia8

stasia8 2012-08-24

Na pewno bardzo smaczne...

mummy5

mummy5 2012-08-24

pyszne musiało być.pozdrawiam cieplutko:)

filoma7

filoma7 2012-08-24

wspaniałego weekendu,pozdrawiam:)

o40na

o40na 2012-08-25

Fajnie wygląda :)

lilka13

lilka13 2012-08-25

wow!

kot54

kot54 2012-08-29

wygląda zachęcająco....och...ach....mniam *;*

mag60

mag60 2013-07-18

...moje smaki:) Cała galeria jest ciekawa i świetnie opisane przepisy.
Pozdrawiam:)

dodaj komentarz

kolejne >