Wyszły przepyszne ,napewno zrobię je jeszcze raz, na święta Bożego Narodzenia
Polecam!!!
175g masła
75g cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli
1 łyżka mleka
250g mąki
45g siekanej suszonej żurawiny
Masło utrzeć i dodać cukier puder,cukier waniliowy,mleko,sól i utrzeć do białości. Następnie dodać żurawinę i mąkę, dobrze wszystko wymięszać.Podzielić ciasto na 2 części i z każdej uformować wałeczek o średnicy 4 cm. Zawinąć w folię i umieścić w zamrażalniku na 30-40min.
Następnie pokroić w 5-6mm plasterki.Układac na blasze wyłozonej papierem i piec 12min w 200stC.
dodane na fotoforum:
rudi26 2010-10-24
Jesteś artystką, nie tylko pod kątem kulinarnym, ale także przepięknie fotografujesz swoje dzieła...
hellen 2010-10-25
Pieknie sobie "leżakują "