CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWE CHOINKI

CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWE CHOINKI

150 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
otarta skórka z 1 pomarańczy
50g gorzkiej czekolady
25g kandyzowanej skórki pomarańczowej
250g mąki

polewa czekoladowa

Masło utrzeć , dodać cukier,sól i żółtka i ucierać , nastepnie dodać otartą skórkę pomarańczy,drobno posiekaną czekoladę i kandyzowaną skórkę, oraz mąkę .Wszystko dobrze wymięszać. Ciasto zawinąć w folię i zostawić na noc w lodówce.
Piekarnik rozgrzać do 180 C ciasto rozwałkować na grubość około 7 mm i wycinać choinki,piec 10 min. Ostudzone udekorować polewą.

dodane na fotoforum:

slonko6

slonko6 2010-12-03

Nie za duzo tego wszystkiego pieczesz? Kto zje takie ilości?

tina03

tina03 2010-12-03

To na obdarowanie bliskich , prezenciki własnej pracy :)))

gotujmy

gotujmy 2010-12-03

Wow ale śliczne !!!!

jaworr

jaworr 2010-12-03

Ale z Ciebie kuchareczka......:))) aż radość bierze, że należysz do tych co pieką......:)))miłego dnia życzę.....:))

ikunia5

ikunia5 2010-12-03

Śliczne Świąteczne ciasteczka.......buziaki:)

asulka

asulka 2010-12-03

Ciekawy przepis:)

dodaj komentarz

kolejne >