Już od roku wypiekam chleb sam. Nie wierzę już w żadne osiedlowe, zaprzyjaźnione piekarnie, chleb bez konserwantów i dodatków, spulchniaczy i polepszaczy smaku. Nie wierzę w żadne zapewnienia, że chlebek z piekarni jest pieczony w sposób naturalny - na zakwasie i bez żadnej chemii.
Mój chlebek jest z mąki razowej żytniej typ -2000, mąki razowej pszennej typ - 1850 z ziarnami siemienia lnianego, słonecznika i dyni z posypką makową.
mocarz 2014-10-26
Wspaniały chlebek Tomeczku !
Widać ręke Mistrza Chlebowego :)
limba 2014-10-26
ja piekę bardzo podobny ale na niedzielę :)
przy apetytach mojej gromadki piekarnik byłby zajęty wyłącznie chlebem... a gdzie ciacha i mięsa ? :)))
esme58 2014-10-26
Brawo, tak trzymaj, nie ma lepszego chlebka jak swój własny.
Też muszę upiec, bo już dość dawno nie piekłam, ale ostatnio zakupiłam niestety mąkę z robalami i się zraziłam, muszę poszukać innego producenta mąki.
Pozdrawiam cieplutko.
koronka 2014-10-26
chlebek wspaniały
ale ja wciaz wierze, ze kupuje naturalny chleb, skoro tak mówia
ma1go 2014-10-26
Ach.....okazuje się, że wszędzie tak samo.
A pod przykrywką "bio produkty" przemycane jest wszystko....
Szkoda słów....
A chlebek wygląda apetycznie... szkoda, że nie można tu dorzucić jakoś zapachu ;))) ... smaku...
ela51 2014-10-26
Witam Mistrza KUCHNI...wspaniały zestaw...pozdrawiam...:)
duszek1 2014-10-26
Z pewnością pyszny...zazdroszczę samozaparcia...Ja z lenistwa tego nie robię tylko z piekarnianego chleba korzystam... Nie będę się wymawiać, że z braku czasu, bo gdybym na garnuchu wieczorami nie przesiadywała to pewnie by się chwila znalazła na takie wypieki...Może warto to rozważyć...:)
anad60 2014-10-26
No tak jeden piecze pyszne chlebki
drugi pyszne sery robi...i jak tu Was chłopaki
nie Ochać za to.....jestem pełna podziwu !!!
Pyszny chlebek Tomku....ja raz upiekłam
z gotowej mąki i osiadłam na laurach, jakoś zawsze
się boję że mi nie wyjdzie.....Pozdrawiam :)
szalon 2014-10-26
Ale mi smaka narobiłeś na taki chlebek :)
wiola44 2014-11-04
Z pewnością jest pyszny, robisz apetyt wokół aromatem a zdjęcie znakomite...
Pozdrawiam :)
karma 2014-11-05
Też piekę pszenno-żytni, czasem dodaję mąki owsianej, orkiszowej.Nie ma nic lepszego...
:)