Mój wczorajszy wypiek w świetle poranka. A na kuchence garnek z żurkiem na własnym zakwasie. Komu nałożyć? Smacznego!
omena53 2007-11-15
Już idę z talerzem proszę o skibkę chleba i żurek......pozdrawiam .........:-))))
farm63 2007-11-15
Gratulacje, koleżanko ! Moje razowe żytnie placki zaczynają mnie irytować, jak widzę takie kulinarne cudo !
katrinw 2007-11-15
Zgłodniałam, smaczne........!!!!
tuurma 2007-11-15
To jest pszenny na drożdżach, czyli pójście na łatwiznę. Ale bardzo miły w smaku i konsystencji. I skórka chrupiąca. Po rozmaitych próbach zdecydowanie razowa żytnia mąka pójdzie jako dodatek do chleba, a jeszcze lepiej żurkowy zakwas.
chomiq 2007-11-16
Witaj tuurma:) Chlebek piękny :) też wypiekam drożdżowe bo na te na zakwasie jeszcze nie czuje siły:) Dzieki za przywołanie mnie do Zagrody :) Obiecuję znajdę chwilę, wpadnę i popiszę o Biebrzy:)
Pozdrawiam serdecznie spod ton śniegu jakie spadły w nocy na moja okolicę :)
p.s. nie wiem jak sie woła na chomiki, ale taś, taś może być.
omena53 2007-11-16
Witaj Magdo...to jest ozdobna kapusta..niestety nie z mojego ogródka,zakupiona w kwiaciarni...miłego dnia....:-))))
farm63 2007-11-16
Mój kuzyn opowiadał mi kiedyś, jak w gospodarstwie jego Dziadków wołano na owce . Otóż PUŚ! PUŚ! PUŚ! " . Ja na to : no i co? reagowały? A Wojtek : No pewnie! Wołasz je i one się do ciebie puśtają !
sarka 2007-11-17
lubisz piec