z Home&You do mojego cappuccino.
Szukałam filiżanki o pojemności 300 ml na
150 ml kawy creme + 150 ml spienionego mleka
Ciasto jak ciasto, coś jak babka marmurkowa czy zebra, ale za to polewa czekoladowa cudo:
Składniki:
3 łyżki wrzącej wody lub mleka
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki ciemnego kakao
100g margaryny lub masła
Do rondelka wlać wodę i rozpuścić w niej cukier (kolejność rozpuszczania poszczególnych składników jest ważna i gwarantuje nam to, iż polewa będzie miała śliczny połysk, a jej poszczególne składniki się nam nie zważą i nie "rozwarstwią".) Następnie dodajemy pokrojone na małe kawałeczki masło i rozpuszczamy. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy przesiane kakao. Energicznie mieszamy (najlepiej rózgą lub trzepaczką) by powstała gładka, lśniąca polewa. Lekko studzimy i polewamy ciasto
Przepis ze strony:
https://mojepasjekrakow.blogspot.com/2011/12/polewa-czekoladowa-do-ciast.html
ona32 2013-02-27
Przyjechałabym do Ciebie na to ciasto pyszne,ale nie chcę Was pozarażać więc wirtualnie spróbuję :))
ona32 2013-02-28
re:tak lepiej gardło wprawdzie dalej boli ale nie gorączkuję już i nie jestem taka osłabiona jak przez ostatnie dwa dni :))
Miłego popołudnia :)))