burole wymieniłem na to...

burole wymieniłem na to...

dodam drożdży i będę miał 5 litrów :P

elka69

elka69 2009-10-19

a ile cukru w cukrze?
pozdrawiam

bigalf

bigalf 2009-10-19

Unijny cukier hehehehehehe.Pozdrawiam

lajona

lajona 2009-10-19

A z kim zrobiłeś taki interes? Nie wykosztował się ten ktoś zbytnio:)

elza5

elza5 2009-10-20

Mam nadzieję skosztować tego czegoś!

cypryjka

cypryjka 2009-10-20

ja juz tak dobrze tego przepisu nie pamietam.............. ale z 6 kilo cukru tylko 5 litra?????????????????
dzien dobry :)

cypryjka

cypryjka 2009-10-20

to bylo sprecyzowac................ :)P no to ile tych procentow?

cypryjka

cypryjka 2009-10-21

to nie wiem czy mi sie oplaca........ zima idzie, a jak nie trafie do domu??? dzien dobry :)

milko

milko 2009-10-21

Wychodzi litr z kilograma?

dobrunia

dobrunia 2009-10-21

taki sam cukier wydaję w mojej parafialnej Caritas ... nie wiedziałam, że zużywa się go w tym celu ... :(

lucille

lucille 2009-10-21

To ja pędzę...po cukier do Caritas!:));))

azen2

azen2 2009-10-22

czekaj...ja tez mam cos w zapasie

azen2

azen2 2009-10-24

schody...zawsze gdzies prowadza...
a to akurat chyba dojscie do kola bylo
mlynskiego oczywiscie

piwolub

piwolub 2011-01-30

Walduś.....dokładnie to będziesz miał 6kg x 0.6L = 3.6L czystego spirytusu 95.6% przy odpowiedniej aparaturze :)) Bawię się w to od wielu lat, sprzęt mam profesjonalny z 200cm kolumną rektyfikacyjną fi=60mm i refluxem na zimnych palcach. Na tym sprzęcie od samego początku do końca cieknie powyżej 95%, czyli sama dobroć ! Używam szwedzkich drożdży gorzelniczych T3, które w ciągu 3 dni przerabiają 6kg cukru do 15%.

Polecam forum:
http://www.bimber.info/forum/index.php

http://moonshine_still.republika.pl/kolumna_rek.html


oraz sklepy:
http://www.bimberhobby.pl/

http://www.euro-win.pl/sklep/index.php

http://www.destylacja.com/

http://www.winohobby.biz/

dodaj komentarz

kolejne >