elka69 2009-10-19
a ile cukru w cukrze?
pozdrawiam
cypryjka 2009-10-20
ja juz tak dobrze tego przepisu nie pamietam.............. ale z 6 kilo cukru tylko 5 litra?????????????????
dzien dobry :)
cypryjka 2009-10-21
to nie wiem czy mi sie oplaca........ zima idzie, a jak nie trafie do domu??? dzien dobry :)
dobrunia 2009-10-21
taki sam cukier wydaję w mojej parafialnej Caritas ... nie wiedziałam, że zużywa się go w tym celu ... :(
azen2 2009-10-24
schody...zawsze gdzies prowadza...
a to akurat chyba dojscie do kola bylo
mlynskiego oczywiscie
piwolub 2011-01-30
Walduś.....dokładnie to będziesz miał 6kg x 0.6L = 3.6L czystego spirytusu 95.6% przy odpowiedniej aparaturze :)) Bawię się w to od wielu lat, sprzęt mam profesjonalny z 200cm kolumną rektyfikacyjną fi=60mm i refluxem na zimnych palcach. Na tym sprzęcie od samego początku do końca cieknie powyżej 95%, czyli sama dobroć ! Używam szwedzkich drożdży gorzelniczych T3, które w ciągu 3 dni przerabiają 6kg cukru do 15%.
Polecam forum:
http://www.bimber.info/forum/index.php
http://moonshine_still.republika.pl/kolumna_rek.html
oraz sklepy:
http://www.bimberhobby.pl/
http://www.euro-win.pl/sklep/index.php
http://www.destylacja.com/
http://www.winohobby.biz/