Kokosanki

Kokosanki

Obecnie, w dobie bylejakości, ciężko kupić coś dobrego i naturalnego. Kokosanki w 90% są wykonywane metodą \"byle prościej, byle szybciej\" Czyli białko ubija sie na pianę z cukrem, miesza z kokosowymi wiórkami, wyciska na blachę i wypieka. Takie kokosanki są suchawe, mają blady kolor itd... Ja stosuję starą metodę czyli, naczynie z białkiem wraz z cukrem umieszcza się w gotującej wodzie i miesza, po czym dodaje się wiórki i praży co chwila mieszając, aż masa osiągnie 75 st.C. Po lekkim wystudzeniu \"szprycujemy\" kokosanki i ...po wypieczeniu są pulchne, pachnące, mięciutkie w środku i co ważne, mają cudowny, żywy kolor :)
Smacznego!

ania71

ania71 2013-08-05

ot, zagadka... pewnie coś do jedzenia...tylko co?

mousik

mousik 2013-08-05

dżizas jakie smakowite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

blueman

blueman 2013-08-05

....wyglądają jak(?!?!)...ale na pewno bardzo smaczne,w końcu zapewnia nas o tym fachowiec :-)

mousik

mousik 2013-08-05

re: wpadnę za rok i pożrę wszystko ;-)))))

ma1go

ma1go 2013-08-05

Znaaaam...znammmm ;))) spody można *podtopić* na 5mm w czekoladzie...pychota :))))))))
Jednak najbardziej mnie zachwyca sformułowanie: *JA STOSUJĘ...*...łaaał!!! ;))))))

stasiu

stasiu 2013-08-05

I takich kokosanek mi brakuje :)

limba

limba 2013-08-06

re: dzięki serdeczne :)

zana71

zana71 2013-08-06

będę w ciągu 10 minut!!! posmakuje Twoich kokosanek!

gabbia1

gabbia1 2013-08-06

Ale sadysta z Ciebie, wiesz że ekranu nie da się zjeść i jeszcze częstujesz nas takimi wspaniałościami.
Pojęcia nie mam jakim cudem jesteście z Grażynką tak szczupłymi osobami, jednocześnie wypiekając takie smakołyki. ;-)

kotkii2

kotkii2 2013-08-06

oj, ślinka mi poleciała.... ;)

eliza11

eliza11 2013-08-07

O mamuniu.... Ale smaka mi narobiłeś :)))

kozunia

kozunia 2013-08-07

zdecydowanie wolę jeść niż robić..mniaaam

wroana4

wroana4 2013-08-07

W NIEDZIELĘ SKORZYSTAM Z PRZEPISU :) WYGLĄDAJĄ FANTASTYCZNIE

barossa

barossa 2013-09-06

musze sie wybrac na zakupy do Ciebie,jak raz skosztuje sie twoich wyrobow,to juz nigdzie tak nie smakuje...:)

menam

menam 2013-09-10

Tak to prawda! Bylejakość zaczyna nas zalewać coraz bardziej! Twoje wyglądają na prze!!!pyszne!!! Czy ja dobrze zrozumiałam, że białka się miesza z cukrem a później z kokosem a nie ubija? Czy stawia się na parę naczynie z już ubitą pianą?

dodaj komentarz

kolejne >