40kg pomidorów, 15kg papryki, 10 papryczek ostrych, 15dkg soli.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, gotować 2-3 godz., wlać do słoików i zawekować. Buono Apetito !
martynw 2008-09-19
WOW!!! ale piekny zapas.... do spaghetti i nie tylko... do wypicia pewnie tez znakomite:):)
na lampeczke dobrego trunku zapraszam serdecznie:):) pozdrawiam:):)
karotka4 2008-09-19
Oooooooooooooo!! Świetny pomysł! Dzięki za przepis! Już kopiuję. :)
kati5 2008-09-20
o kurcze ale zapasy!!
kamaela 2008-09-20
to wiadomo co bedzie czesto na obiadek podczas zimy :)
na spaghetti chętnie wpadnę -> uwielbiam to danie ;))
zytah30 2008-09-21
oooo no proszę...
hanyska 2008-09-21
o! materdej...ale tego ... no ja potym mosz czym futrować familijo bez wakacje haa....:) pozdrowiom ...i musza ci pedziec ze Twoj chlyb już nawet we Rotterdamie..jedzom....przed chwilom mi synek dzownioł ze bardzo wszystkim smakuje.....szef sie go pytoł kaj taki dobry piekorz miyszko....
baaya 2008-09-21
jestem pełna podziwu!!! I chleb, i wędliny, i przetwory, i wina, i instrumenty muzyczne=muzyka, i ..... co jeszcze ??? aaaaaaaa wędrówki po górach jeszcze, i sprzątanie domu :)) Kiedy na to wszystko znajdujesz czas??? Pozdrawiam