śledzie w śmietanie

śledzie w śmietanie

50 dag filetów śledziowych
2 kwaśne jabłka
1-2 cebule - może być czerwona
1 łyżka octu
3 łyżeczki delikatnej musztardy
3 ogórki konserwowe
300-500 ml śmietany lub jogurtu
1 łyżeczka cukru
kilka kropli maggi
pieprz

filety śledziowe po uprzednim namoczeniu skrapiamy octem i kroimy na mniejsze kawałki
jabłka ścieramy na tarce na dużych oczkach
cebulę i ogórka kroimy w kostkę

wszystkie składniki mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku.

śledzie i sos układamy warstwami

do śledzi polecam jogurt bałkański dostępny w sklepach netto :)

dodane na fotoforum:

mikki

mikki 2013-01-31

wyglada bardzo apetycznie, chyba się skuszę i jutro będe robic
pozdrawiam

lanta21

lanta21 2018-06-15

super

dodaj komentarz

kolejne >