ciasteczka z kleiku ryżowego

ciasteczka z kleiku ryżowego

Składniki

* paczka kleiku ryżowego (naturalny)
* około 80 g wiórek koksowych
* kostka masła lub margaryny (roztopić)
* 3 jajka
* 3/4 szklanki cukru (może być mniej)
* cukier waniliowy
* płaska łyżeczka proszku do pieczenia


Sposób przygotowania

W misce wymieszać kleik ryżowy, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Żółtka oddzielić od białek i zmiksować je z cukrem i cukrem waniliowym. Masę wylać do suchych składników, dodać stopiony letni tłuszcz, wymieszać. Na koniec ubić pianę z białek, wylać pianę i wymieszać składniki na jednolitą masę.
Formować kulki w kształcie orzecha włoskiego, na środku zrobić dziurkę. Układać ciastka na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Po ostudzeniu nałożyć marmoladę.
Smacznego:-)

dodane na fotoforum:

kolejne >

xaviera

xaviera

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]


jania81

jania81 2012-01-11

jejku jak ja dawno nie jadlam takich ciastek.... wieki temu to chyba było...hihihi
Miłego popołudnia życzę:))

anita591

anita591 2012-01-11

muszę je upiec też pozdrawiam

jolak54

jolak54 2012-01-11

Też dawno ich nie piekłam a są pyszne......:)))

berblak

berblak 2012-01-11

Mmmmniam, znam te ciasteczka - są pyszne, nie tylko dla celiaków.

ezbro7

ezbro7 2012-01-11

pychotka,pozdrawiam cieplutko

jonna

jonna 2012-01-11

Uważam, że jest to świetna receptura, muszę wypróbować.....
Pozdrawiam......

umila

umila 2012-01-11

pyszne ciasteczka....

dodaj komentarz

kolejne >

X

Serwis garnek.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies