karkówka pieczona na kapuście kiszonej z cebulą i pieczarkami w sosie ketchupowym :)
pomysł własny ;)
na dnie naczynia żaroodpornego wyłożyć kapustę kiszoną (jeżeli nie lubicie mocno kwaśnej, to należy ją przepłukać i odcisnąć)
kapustę lekko posypałam majerankiem
cebulę i pieczarki podsmażyć i połowę wyłożyć na kapustę
karkówkę pokroić w mniejsze plastry, przyprawić , obtoczyć w mące i podsmażyć, wyłożyć na warstwę cebuli i pieczarek
karkówkę przykryć pozostałymi pieczarkami i cebulą
zrobić zalewę z ketchupu pikantnego, przyprawy maggi w płynie i wody (proporcje niestety robiłam na oko)
zalać karkówkę i piec ok 1 godz w tem. 180 st, na 10 min przed końcem pieczenia odkrywamy naczynie
dodane na fotoforum:
babcia1 2017-02-09
ale to smakowicie wygląda!!