Przekąska:)

Przekąska:)

Ślimaczki, przekąska na zimno lub ciepło.
Ciasto francuskie z Biedronki
około 15 dkg żółtego sera
15 dkg szynki
zielona cebulka, lub szczypior

Ciasto posmarować keczupem, lekko doprawić/ ja użyłam czonek granulowany i troszkę wegety, bazylii lub innych wg uznania/, następnie zetrzeć połowę sera , na to ułożyć plastry wędlinki i drugą część sera, posypać szczypiorem.Zwinąć jak roladę i włożyć na 10 min do zamrażarki.Schłodzoną roladę kroimy na 3-4 cm ślimaczki smarujemy roztrzepanym jajem i do piekarnika temp.powyżek 200stopni ja daję 220. Podajemy na ciepło lub zimno posypane zieloną cebulka.

dodane na fotoforum:

piatal

piatal 2012-05-12

przekąski burżuazyjne,,,,

ewci1

ewci1 2012-05-13

Ciekawie wyglada:)

hanka32

hanka32 2012-05-14

JAK OGLĄDAM TWOJE SMAKOŁYKI TO NIE WIEM DLACZEGO ALE ROBIĘ SIĘ GŁODNA :-))

ewcia07

ewcia07 2012-05-14

jaka fajna przekaska

alisha

alisha 2012-08-12

Ach te ślimaczki

ewaiza

ewaiza 2013-10-03

SUPER POMYSL

bahus

bahus 2013-10-05

Pod piwo rewelacja!!!

lanta21

lanta21 2017-12-12

super

dodaj komentarz

kolejne >