Gruszka azjatycka Nashi
pantoja 2014-10-28
Jeśli dobra to jestem chętna na połówkę, całą
zostawię dla Was do podziału:)))
(może lepiej nie jeść, ebola szaleje wszędzie, dam mojemu Arabowi, skoro Azjata to strawi wszystko:))
pantoja 2014-10-28
Ty pewnie zapomniałeś o patriotycznym obowiązku spożywania naszych owoców, zostaję przy krajowych jabłuszkach, nawet cytrusów nie jem, podobno dla nas nie są wskazane...*makrobiotyka* w modzie:)
pantoja 2014-10-28
re: Tata robił pyszne wino z jabłek z dodatkiem miodu i po fermentacji dodawał spirytusu ale malutko...Pyszne było w bursztynowym kolorze. Przed nastawieniem tłoczył sok, mamy taką starą maszynkę do soku teraz ja mam sokowirówkę, kiedyś nie było). Dawniej też robiłam wino ale z dzikiej róży, mąż usuwał te nasiona bo z nimi nie jest zdrowe....ale smak był przedni. Teraz robię słabe nalewki. Balon za dużo miejsca zajmuje:)
pantoja 2014-10-28
Skoro gruszką ma już posmak fermentacji to niech Ela nie je, glina zatrzyma, każe chuchnąć i okaże się, że są promile:))
(komentarze wyłączone)