[28591255]

Gruszka azjatycka Nashi

elap6

elap6 2014-10-28

Z ogonkiem i bez.....para czy jedność ? :)))

pantoja

pantoja 2014-10-28

Jeśli dobra to jestem chętna na połówkę, całą
zostawię dla Was do podziału:)))
(może lepiej nie jeść, ebola szaleje wszędzie, dam mojemu Arabowi, skoro Azjata to strawi wszystko:))

pantoja

pantoja 2014-10-28

Ty pewnie zapomniałeś o patriotycznym obowiązku spożywania naszych owoców, zostaję przy krajowych jabłuszkach, nawet cytrusów nie jem, podobno dla nas nie są wskazane...*makrobiotyka* w modzie:)

pantoja

pantoja 2014-10-28

re: Tata robił pyszne wino z jabłek z dodatkiem miodu i po fermentacji dodawał spirytusu ale malutko...Pyszne było w bursztynowym kolorze. Przed nastawieniem tłoczył sok, mamy taką starą maszynkę do soku teraz ja mam sokowirówkę, kiedyś nie było). Dawniej też robiłam wino ale z dzikiej róży, mąż usuwał te nasiona bo z nimi nie jest zdrowe....ale smak był przedni. Teraz robię słabe nalewki. Balon za dużo miejsca zajmuje:)

pantoja

pantoja 2014-10-28

Skoro gruszką ma już posmak fermentacji to niech Ela nie je, glina zatrzyma, każe chuchnąć i okaże się, że są promile:))

nanatka

nanatka 2014-10-29

Pogniewane połóweczki???
Miłego:)

pantoja

pantoja 2014-10-29

re: nic straconego, jesień jeszcze trwa a nawet się złoci...

kirena

kirena 2014-10-29

Ela i Wiesio.....;)))

(komentarze wyłączone)