Brzoskwiniowy specjał

Brzoskwiniowy specjał

A to efekt wieczoru sobotniego .

Biszkopt:

4 jaja
1 szkl. mąki tortowej
1 łyżka mąki ziemnaczanej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl. cukru

Całe jajka ubić z cukrem , dodać resztę składników ,wymieszać i piec około 25 minut w temp. ok.180*C.

Dodatkowo :

sloik nutelli , puszka brzoskwiń

Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń , posmarować nutellą , rozłożyć brzoskwinie.

Krem:

2 szkl. kremówki , 1 szkl. jogurtu naturalnego , 2/3 szkl. cukru , cukier waniliowy , 5 lyżeczek żelatyny .

Żelatynę zalać 5 łyzkami zimnej wody , jak napęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym dodać jogurt , dodać przestudzoną żelatynę , dokładnie wymieszać . Wyłożyć krem na brzoskwinie i posypać tartą czekoladą .

SMACZNEGO !!!

gonia78

gonia78 2009-03-17

Wygląda pysznie:) prosze o przepis:)

lena89

lena89 2009-03-26

będę próbować zrobić..bo wygląda niesamowicie :))

acha8

acha8 2009-03-26

Powiem Ci droga Leno , że smakuje również niesamowicie . pozdrawiam :)

lanta21

lanta21 2016-01-09

pycha

dodaj komentarz

kolejne >