A to efekt wieczoru sobotniego .
Biszkopt:
4 jaja
1 szkl. mąki tortowej
1 łyżka mąki ziemnaczanej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl. cukru
Całe jajka ubić z cukrem , dodać resztę składników ,wymieszać i piec około 25 minut w temp. ok.180*C.
Dodatkowo :
sloik nutelli , puszka brzoskwiń
Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń , posmarować nutellą , rozłożyć brzoskwinie.
Krem:
2 szkl. kremówki , 1 szkl. jogurtu naturalnego , 2/3 szkl. cukru , cukier waniliowy , 5 lyżeczek żelatyny .
Żelatynę zalać 5 łyzkami zimnej wody , jak napęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym dodać jogurt , dodać przestudzoną żelatynę , dokładnie wymieszać . Wyłożyć krem na brzoskwinie i posypać tartą czekoladą .
SMACZNEGO !!!