ciasto łom lub salceson

ciasto łom lub salceson

400 g mleka w proszku
kostka margaryny
pół szklanki wody
1,5 szklanki cukru
6 łyżek kakao
herbatniki maślane (ok. 8 małych paczek)
orzechy włoskie (4 pełne garście)
Margarynę rozpuścić, dodać wodę i cukier. Gdy cukier się rozpuści, dodać kakao, odstawić do wystygnięcia. Dodawać stopniowo mleko w proszku, mieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodać pokruszone herbatniki i orzechy. Formę wyłożyć folią spożywczą, nałożyć masę. Wierzch wygładzić mokrą ręką. Wstawić do lodówki na ok. 4-5 godzin do zastygnięcia. Smacznego!

syska25

syska25 2011-01-28

Pychotka!Milutkiego piątku życzę i pozdrawiam cieplutko:-)

hanys1

hanys1 2011-01-28

Ale apetytu mi narobiłaś.Miłego weekendu życzę.

dodaj komentarz

kolejne >