Będzie paella...

Będzie paella...

dorzucamy pomidor obrany ze skórki i pokrojony w kostkę (ja dałam 10 pomidorków koktajlowych pokrojonych na 4),odmrożone,osączone owoce morza-mieszanka ok.30 dkg.Wlewamy sos zrobiony z koncentratu i bulionu,ok.1/3 szkl.białego półwytrawnego wina,doprawiamy dwoma szczyptami szafranu,solą,pieprzem,wędzoną słodką papryką w proszku (ok.1 łyżeczki) i pod przykryciem na małym ogniu dusimy ok.12 minut.Po tym czasie odkrywamy żeby sos odparowywał,dorzucamy makaron spaghetti,ugotowany all dente,wcześniej połamany na 3 (ok.250 g), oraz 3 łyżki zielonego groszku.Mieszamy na małym ogniu żeby sos jeszcze odparował

elkat

elkat 2013-03-22

Cały kurs gotowania:)) Fajnie!

wandy

wandy 2013-03-22

O kule na mole!!! Ciekawe skad mam wytrzasnac wedzona papryke? A niech to ges kopnie....slinka mi leci a zrealizowac bedzie ciezko. Hi hi hi....

alisha

alisha 2013-03-22

Wędzoną paprykę w ostateczności można zastąpić zwykłą

lila08

lila08 2013-03-22

bardzo lubię ale bez owoców morza...

alkaa

alkaa 2013-03-22

jak kolorowo...

dodaj komentarz

kolejne >