Kawał schabu obtoczyć w cukrze i wstawić pod przykryciem do lodówki na 16 godzin.Po tym czasie umyć,wytrzeć ręcznikiem papierowym,obtoczyć w soli i do lodówki na 24 godziny.Następnie umyć,wytrzeć ręcznikiem papierowym natrzeć pieprzem,czosnkiem i majerankiem,przypraw nie żałować.Wsadzić w gazę bądź w podkolanówkę pończochową i powiesić na min.2 tygodnie w przewiewnym miejscu w temp.pokojowej.Smakuje jak wędlina parmeńska ale kto nie lubi surowizny może potem schabik sparzyć.Polecam
reni1 2014-12-01
Jak znajdziesz czas podeślij przepis ..kupiłam schab pod Twoja namowa i odważę sie zrobić;))
reni1 2014-12-09
Witam ponownie..w sprawie schabu;)Tu piszą że można już po 5dniach spożywać..http://kulinarnaja.blogspot.com/2013/12/dojrzewajacy-schab-z-ponczochy.html
co Ty na to?
alisha 2014-12-10
Ja ostatnim razem jak robiłam karczek to jedliśmy po 7 dniach,już był dobry,mój schab wisi od 28 listopada,niech powisi jeszcze do końca tygodnia