Schab gotowy wisi i dojrzewa

Schab gotowy wisi i dojrzewa

Kawał schabu obtoczyć w cukrze i wstawić pod przykryciem do lodówki na 16 godzin.Po tym czasie umyć,wytrzeć ręcznikiem papierowym,obtoczyć w soli i do lodówki na 24 godziny.Następnie umyć,wytrzeć ręcznikiem papierowym natrzeć pieprzem,czosnkiem i majerankiem,przypraw nie żałować.Wsadzić w gazę bądź w podkolanówkę pończochową i powiesić na min.2 tygodnie w przewiewnym miejscu w temp.pokojowej.Smakuje jak wędlina parmeńska ale kto nie lubi surowizny może potem schabik sparzyć.Polecam

anad60

anad60 2014-11-28

ale będzie pyszny schabik....mniam *;*

reni1

reni1 2014-11-28

Super..a ja ciągle się do tego przekonać nie mogę):

alisha

alisha 2014-11-28

Zawsze na koniec możesz go sparzyć jak nie lubicie surowizny

alik61

alik61 2014-11-28

podoba mnie się...chyba;)

catrin

catrin 2014-11-28

smakowite mięsko:)

astra40

astra40 2014-11-28

widzę, że rarytasy świąteczne już się szykują:)

anulkaz

anulkaz 2014-11-28

Znam i też robię, pycha.:)

reni1

reni1 2014-11-29

dziękuję..może kiedyś :))

reni1

reni1 2014-12-01

Jak znajdziesz czas podeślij przepis ..kupiłam schab pod Twoja namowa i odważę sie zrobić;))

reni1

reni1 2014-12-01

DZIĘKUJĘ:)))))

reni1

reni1 2014-12-09

Witam ponownie..w sprawie schabu;)Tu piszą że można już po 5dniach spożywać..http://kulinarnaja.blogspot.com/2013/12/dojrzewajacy-schab-z-ponczochy.html

co Ty na to?

alisha

alisha 2014-12-10

Ja ostatnim razem jak robiłam karczek to jedliśmy po 7 dniach,już był dobry,mój schab wisi od 28 listopada,niech powisi jeszcze do końca tygodnia

dodaj komentarz

kolejne >