-pasztet z selera...nie mogłam wytrzymać i skubnęłam jeszcze ciepły...pyszny !
zabijcie nie zapisałam skąd ten przepis...
1kg selera
2 duże cebule
1 margaryna
3-4 ząbki czosnku
1 szkl wody
1 szkl bułki tartej
6 jaj- wzięłam 5
2 kostki bulionu grzybowego
sól, pieprz, gałka muszk.
-seler i cebulę zetrzeć na dużych oczkach-dodać wodę , margarynę i przyprawy
- zagotować i pogotować na wolnym ogniu ok. godz
-ostudzić
-do zimnej masy dodać jajka i bułkę - wymieszać i do foremek
-piec 1,5 godz w 180-190 stopniach
beea68 2013-10-14
Ciekawe .. nie próbowałam jeszcze ... :)))
beea68 2013-10-14
Re: Aniu jak tak zachwalasz też zrobię ...a na zimno też super będzie smakowało ...:))))
dana02 2013-10-15
Już częstuję się...
Witam w bardzo ciepły jesienny ranek.
Życzę pogody ducha, uśmiechu na buzi na cały dzień:)
mlord 2013-10-15
Rację ma Lucy: od razu sobie przypomniałam ten przepis. Alem za leniwa, żeby wykorzystać.
rylla63 2013-10-15
Kobieto, Ty się powinnaś zgłosić do następnej edycji "Masterchefa"
Pozdrawiam milutko, buziaki posyłam!
PS. Kiedy pogadamy?
evita 2013-10-15
Z 10 lat do tyłu robiłam a może nawet więcej... dobry jest ten pasztet... muszę z tego przepisu zrobić...
pozdrawiam, miłego wieczoru... :)
ewaiza 2013-10-15
Ja tez nie dawno robilam z tego przepisuhttp://www.garnek.pl/acha8/13728943/paztet-z-selera
byl przepyszyny jedna blacha od razu poszla
bea01 2013-10-15
nie robiłam takiego, na pewno pyszny, dziękuję za przepis... witam wieczorkiem, miłego życzę:)
(komentarze wyłączone)