Podaję przepis dla zainteresowanych!...1 cebula,2 kwaśne jabłka,ząbek czosnku,pieprz,sól,majeranek,0,5 kostki masła,3łyżki oliwy,,,/oliwę wlewamy na patelnię i wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę(na tarce ścieramy jabłka ,dodajemy do cebuli i szklimy na złoty kolor).Na końcu dodajemy masło i sól(umiarkowanie,bo ponoć niezdrowa)Życzę smacznego!!!
dodane na fotoforum:
maxmen 2009-10-29
Przyznam, że smalcu z masła jeszcze nie jadłem... ;-)))
cuisine 2009-10-29
No właśnie... ;) A dlaczego "smalec" jeśli wolno spytać...
Ja w podobny sposób robię nasz rodzinny smalec z jabłuszkiem, majerankiem, czosnkiem i cebulką... ale wytapiam słoninkę... ;)
pomoria 2009-10-29
ślina mi tu leci na klawiaturę....:-))))