pigwa, dowolna ilość
cukier, dowolna ilość
1. Pigwę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry, usuwamy nasiona i układamy w słoikach, przesypując cukrem.
2. Po 24 godzinach już widać sok, który się wytworzył, miejsce w słoiku można uzupełnić jeszcze dodatkowo plastrami pigwy i cukrem.
3. Słoiki wstawiamy do lodówki i używamy do herbaty, zużywamy na świeżo przez kilka tygodni, bez pasteryzacji.
vitaawe 2014-10-18
CUDO BAJKOWE-MIŁEGO WEKENDU
http://e-kartki.net.pl/kartki/3/1/d/18407.jpg
extensa 2014-10-18
Moja mama zawsze robiła sok z pigwy!!! zawiera bardzo dużo witaminy C tylko bardzo twarda do krojenia...
Dziękuję za śliczną nutkę, pozdrawiam bardzo serdecznie i miłego wieczoru życzę:)
danutaw 2014-10-18
..super soczek..., moja mama tak robi..!)
Pozdrawiam Aniu i zyczę Ci miłego weekendu...!)
re; Dziękuję Ci za śliczną nutkę...!)
maly52 2014-10-18
Też zasypuję pigwę cukrem, ale przedtem usuwam te białą część ze środka...pozdrawiam póżnym wieczorkiem....DOBRANOC...:))
mootyll 2014-10-19
Przyjemnej reszty dnia,pozdrawiam niedzielnie:)