energetyczny sok,

energetyczny sok,

Skladniki:
1 burak+2 marchewki, 3 jablka,sok z cytryny i kawałeczek imbiru
Wycisnąć sok ze wszystkich składników -Wypić !!!

evita

evita 2018-10-03

Nie mogę doczekać się tych składników... :)
Pozdrawiam serdecznie...
przyjemnego dnia... :)

evita

evita 2018-10-03

Ups!... już są... dziękuję...

maly52

maly52 2018-10-03

.... i zdrowy ....pozdrawiam ...:))

basiah

basiah 2018-10-04

Odżywczy na pewno ;)

anna64

anna64 2018-10-22

50 g miękkiego masła
100 g cukru (użyłam ksylitolu)
2 jajka
1 łyżeczka cynamonu
80 g mąki ryżowej
50 g mąki ziemniaczanej
1½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
100 g jogurtu naturalnego
60 g surowej kaszy jaglanej
50 g posiekanych orzechów włoskich
4 kwaśne jabłka (ok. 600 g nieobranych)

anna64

anna64 2018-10-22

. Kaszę jaglaną sparz wrzątkiem i przepłucz pod bieżącą wodą. 2. Wrzuć ją do gotującej się wody, zamieszaj i gotuj ok. 15 minut na małym ogniu, aż kasza wchłonie całą wodę i powiększy swoją objętość. Nie mieszaj jej w trakcie gotowania. 3. Zdejmij z ognia i odstaw na bok. 4. Mąki wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia. 5. Jabłka obierz i pokrój w grubszą kostkę. 6. W misce utrzyj masło z cukrem. Dodaj jajka i zmiksuj na wysokich obrotach aż masa będzie puszysta. Nie przerywając miksowania partiami wsyp wymieszane mąki i miksuj do uzyskania jednolitej masy. 7. W osobnym naczyniu zblenduj (użyłam ręcznego blendera) ugotowaną kaszę jaglaną z jogurtem. 8. Zblendowaną masę przełóż do pozostałych składników, dodaj posiekane orzechy włoskie i delikatnie wymieszaj szpatułką lub łyżką. 9. Do formy wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem przełóż połowę masy ciasta, następnie wszystkie pokrojone jabłka (starając się je w miarę równomiernie rozłóżyć) i pozostałą masę ciasta, przykrywają...

anna64

anna64 2018-10-22

ciasto bez maki

200 g gorzkiej czekolady (nie zapomnij sprawdzić składu i ostrzeżenia o alergenach)
5 jajek w temperaturze pokojowej
ok. 120 g cukru trzcinowego nierafinowanego
100 oleju rzepakowego (lub masła)
1 łyżeczka suszonej lawendy (opcjonalnie)

anna64

anna64 2018-10-22

. Połamaną czekoladę wrzuć do niewielkiego garnuszka z olejem i podgrzewaj na małym ogniu, aż do rozpuszczenia. 2. Białka ostrożnie oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. 3. Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj do nich roztopioną czekoladę. 4. Dokładnie wymieszaj i stopniowo dodawaj ubite białka, mieszając całość łyżką (nie miksuj). 5. Pod koniec dodawania białek, wsyp do masy łyżeczkę suszonej lawendy. 6. Kiedy wszystko wymieszasz, przelej ciasto do tortownicy natłuszczonej lub wyłożonej papierem. 7. Piecz przez około 35 minut w 200˚C. Wierzch ciasta trochę popęka, a po wyjęciu z piekarnika mocno opadnie. Jeśli będzie ci to przeszkadzać, zawsze możesz go przykryć lodami lub owocami ;-)

dodaj komentarz

kolejne >