Babka ajerkoniakowa.

Babka ajerkoniakowa.

Przepis:

1 szklanka cukru pudru
2 szklanki mąki
0,5 szklanki oleju
1 szklanka ajerkoniaku
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olejek cytrynowy
cukier waniliowy

Jajka ubić z cukrem , a następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem.
Piec w temperaturze 170 stopni około godziny.

Na wierzch polać polewą czekoladową.

Babka jest przepyszna.

anad60

anad60 2014-03-29

piękna Babeczka...Olu ale mi apetytu
narobiłaś...pożeram oczami...
Smacznego życzę :))

ewaiza

ewaiza 2014-03-29

wyglada pysznie

violinka

violinka 2014-03-29

wspaniałaaaaaaaaaaa mniam

danutaw

danutaw 2014-03-29

..też tak myślę.., z ajerkoniakiem !!!!)

lila08

lila08 2014-03-30

pięknie urosła :)

basia43

basia43 2014-04-08

Ślicznie wyrosła!

baygel1

baygel1 2014-04-18

Dzisiaj upiekłam. Dziękuję za przepis. ŻYCZĘ RADOSNEGO ŚWIĘTOWANIA. WESOŁEGO ALLELUJA !!!

lanta21

lanta21 2018-03-15

pyszna

dodaj komentarz

kolejne >