Dzisiaj zrobiłam cytryny w syropie. Będą do herbatki na zimowe wieczory ☺
Słoiczki i nakrętki należy dokładnie wyparzyć. Cytryny umyć, a nawet wyszorować skórki w gorącej wodzie. Następnie cytryny pokroić w plastry. Układać w słoiczku warstwami, przesypując cukrem każdą warstwę i mocno ubijając cytryny. Jeśli chcemy bardzo długo trzymać cytryny, to oczywiście można słoiczki pasteryzować około 15 minut. Ja wkładam słoiczek do lodówki i na bieżąco używam.
niusia1 2017-02-03
re;no właśnie o to mi chodziło,bo zupełnie zapomniałam o co tam chodziło haha; a u mnie w karnawale jakoś tak bez okazji raz dwa i pączki są;a właśnie w Gromniczną to tradycja;DZIĘKUJĘ!
oliwkaa 2017-02-04
wow super cytrynki !
ninka54 2017-02-05
A ja mam prosto z drzewa to nie muszę cukrem zasypywać.