Upiekłam je wczoraj wieczorkiem, a dzisiaj degustujemy na podwieczorek.
Muszę przyznać, że wyszło pyszne.
Przepis:
Składniki:
3 szklanki mąki orkiszowej
1 szklanka cukru trzcinowwgo
Cukier waniliowy
3/4 kostki masła, roztopionego w pół szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kwaśnej śmietany
5 jajek
Dodatkowo śliwki, cukier wanliowy i cynamon.
Wszystkie składniki połączyć mikserem, wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę. Ułożyć na cieście połówki śliwek. Każdą śliwkę posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
babcia1 2017-07-27
a wyszło by chyba gdyby z pszenną mąką wsio tak samo?