Spaghetti a la carbonara

Spaghetti a la carbonara

...i dobre było, polecam.
Jarmuż niedoceniony,a przecież pyszny

jokam

jokam 2012-06-19

Aziu, spaghetti carbonara jak najbardziej!
jarmuż... hmm... no nie bardzo...
wszystko co mi szpinak przypomina, to raczej nie...
(przedszkolne, przykre skojarzenia!)

margoll

margoll 2012-06-19

Nigdy nie jadłam jarmużu,czas to zmienić - jaki jest w smaku?
Mile spędzonego wieczoru i dobrej nocy życzę:)

korka

korka 2012-06-19

Chętnie bym spróbowała.
Miłego odpoczynku życzę :-)

ewulka

ewulka 2012-06-20

poproszę o przepis...........jarmuż bardzo dobry do surówek:)

margoll

margoll 2012-06-20

Witam Cię serdecznie i miłego dnia życzę:)
re: w takim razie w przyszłym roku posieję jarmuż,lubię smak młodej kapusty ,szpinak też lubię:)

msciwa

msciwa 2012-06-21

ależ mniamniusie...

emmi1

emmi1 2012-06-25

bardzo lubię makaronowe dania :))

joanna1

joanna1 2013-07-18

masz rację - jarmuż jest zapomniany w Polsce i nie doceniony, a jest to źródło wielu cennych witamin. Tutaj w Holandii jarmuż jest bardzo popularny i podaje się w różnych postaciach, np. pokrojone drobno liście jarmuża i sparzone dodaje się do piure ziemniaczanego. Inny rodzaj piure ziemniaczanego popularny tutaj to wymieszane piure z podsmażona sporą ilością drobno posiekanego wędzonego boczku i cebulki, albo, co dla mnie było nowością a jest również smaczne - piure ziemniaczane połączone z posiekaną i odciśniętą kapustą kiszoną, do tego trochę gałki muszkatołowej i pieprzu, a na wierzch oczywiście sos

dodaj komentarz

kolejne >