Jakoś ten chleb nie wyszedł. A na własnym zakwasie był. No nic..będę próbować dalej.
maj56 2014-02-05
Pięknego słoneczka dzisiaj Ci życzę--pozdrawiam cieplutko Basiu:))zakalec tez dobry-ja lubię:)))
krycha2 2014-02-05
No, Basiu ...bochen jak sie patrzy...a że zakalec to co?...może taki miał być...z masłem się zje.
rybka66 2014-02-05
Bo to przepis na chleb z zakalcem był..:)))
A ja znam masę ludzi,którzy lubią zakalec...buziak Mała.:))
rewia1 2014-02-05
Mądrość życia to wiedzieć co ważne a wybierać najważniejsze. Cieszyć się małym szczęściem bo większego może nie być. Wierzyć w dobro bo ono rośnie w oczach. Żyć prawdziwie wzajemnie się wspierać. Bo w życiu trzeba wiedzieć co jest najlepsze i to z niego wybierać...
PIĘKNEGO DNIA ŻYCZĘ...SERDECZNIE I MILUTKO POZDRAWIAM...
davie 2014-02-06
Wiesz Basiu, może Cię pocieszę, że w naszej piekarni
też się czasami trafia zakalec. Nie ma się co przejmować.
efciak 2014-02-11
Nie wiem jak leciwy masz zakwas, ale nasz musiał dobrze popracować zanim chleb, zwłaszcza żytni zaczął sie ładnie podnosić. Chyba za 5 tym podejścem zaczął przypominać chleb.
Wstawiasz pojemniczek z wodą do piekarnika??