Maliny (lub inne owoce)
600 dkg serka białego mielonego lub homogenizowany
1 szklanka cukru pudru (jeśli owoce kwaskowe może być troszkę więcej)
2,5 łyżki żelatyny
1 szklanka kremówki
galaretka
30 dkg kruchych ciastek
3/4 kostki masła
Spód: Ciastka kruszymy, może być za pomocą walka do ciasta w foliowym woreczku, masło rozpuszczamy i mieszamy z ciastami, ugniecioną masą wykładamy tortownicę i wkładamy na pół godziny do lodówki.
Masa serowo - malinowa: ser biały miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, ostrożnie mieszając dodajemy ubitą kremówkę, na koniec delikatnie mieszając dodajemy owoce, wylewamy masę na tortownicę. Wkładamy do lodówki.
Na wierzchu dekorujemy owocami i zalewamy galaretka gw. przepisu na opakowaniu (u mnie troszkę za bardzo się zsiadła :) )