Pojawiła się pierwsza botwinka . Ugotowałam najprostszą na bulionie drobiowym który zawsze mam w zapasie ( ale bez przesady jak ktoś użyje bulionu z kostki to świat się nie zawali. Jak to u mnie zwykle bywa - nowe pomysły powstają przez przypadek. Robiłam pastę jajeczną i została mi połowa. Jak się domyślacie wsadzić jej w zupę tak jak ćwiartek jajek nie dało się . Ale czemu nie potraktować botwinki jak barszczu i nie podać jej z pierożkami ? Oczywiście z tym jajecznym farszem. Wyszło - jest smaczne
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/05/botwinka-z-jajecznymi-pierozkami.html
dodane na fotoforum:
bunia 2012-05-08
Jajka miałam pociapane i nie dało sie ich włożyć do talerza :) :) to cos trzeba było kombinować :)
izka71 2012-05-08
Niesamowite te pomysły i napewno wszystko pyszne! Pozdrawiam cieplutko w te chłodne dni!
achne 2012-05-09
I to jest pomysł na dzisiejszy obiad :)
achne 2012-05-10
Przepis sprawdzony. Obiadek był pyszniutki. Dzięki Buniu za natchnienie :)