Przygotowywanie kopytek , knedli czy leniwych w ilościach hurtowych dla dwójki prawie dorosłych wnuków ( to znaczy jeden już pełnoletni , a drugi wysoki jak wieża i do dorosłości ciut ciut brakuje to nie jest moje marzenie. A , że Bunia zrobiła sie leniwa ostatnio :)\" . Zamiast robić stos małych knedli - przygotowuje jeden , a potem kroi na plastry.
Gotuję w folii spożywczej na parze i mam 1/10 roboty.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/07/knedel-serowo-kokosowy.html
dodane na fotoforum:
jonna 2013-07-30
Buniu jesteś geniuszem kulinarnym...Nie wpadła bym na pomysł, żeby kopytka gotować w jednym kawałku....Z tymi dodatkami napewno jest pyszne....
bunia 2013-07-30
jonna- zobacz na blogu - ja tak robię knedel i na słodko i z mięsem i jako dodatek do mięs ( z grzankami tak jak czeskie knedle).Chwila roboty , a smakują tak samo.
yanisia 2013-07-30
Wiesz Bunia? ale powiedz mi jeszcze że ten sam knedel do mięsa tylko bez dodatu cukru rozumiem:) czy do mięsa inaczej się robi.A ten co pokazujesz to na słodko tylko? Pozdrowienia.Pyszności serwujesz:)
bunia 2013-07-31
yanisia- źle napisałam .W podobny sposób robię knedel z puree ziemniaczanego , lub mieszane serowo-ziemniaczane . Czasem w taki knedel do mies wtykam jeszcze zrumienione grzanki tak jak w czeskim knedlu /Zobatrz te
http://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/07/knedel-ziemniaczany-z-otrebami-i-zioami.html
http://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/09/knedel-ziemniaczany-z-miesem-na-parze.html
http://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/02/knedlowa-rolada-ze-szpinakiem.html
http://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/10/knedel-gryczano-serowy-do-mies.html
http://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/08/owsiano-zioowy-pudding-wg-buni.html
http://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/07/knedel-ziemniaczany-z-grzankami.html
Zorientujesz się jak różnie mozesz robić. W zasadzie wszystko co do tej pory robiłas jako kluski mozesz zrobic jako jeden knedel.
yanisia 2013-07-31
Witaj:) Pięknie Ci dziękuję,skorzystam napewno z tej różnorodności.
Jesteś niesamowita i cieszę się że coś podpaczę i nowego się dowiem:)
Trzymaj się fajnie i smakowitości serwuj nadal:)Pozdrowienia na miły dzień:)