Wątróbki drobiowe z gruszką i czarną porzeczką

Wątróbki drobiowe z gruszką i czarną porzeczką

W zasadzie jest to cały zestaw II Dania. Pikantna wątróbka drobiowa podana z duszonym na bulionie ryżem i połówkami gruszek obgotowanych w syropie i napełnionych kwaskowatą konfiturą z czarnej porzeczki.
Bardzo polubiliśmy zestawienie smaku smażonej na chrupiąco ( doprawionej na ostro) wątróbki , z delikatnym ryżem , słodyczą gruszki z syropu przełamanej kwaskowatym posmakiem czarnej porzeczki.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/09/watrobki-drobiowe-z-gruszka-i-czarna.html

dodane na fotoforum:

watroba

watroba 2013-09-29

wygląda apetycznie , pozdrawiam ...

astra40

astra40 2013-09-29

wspaniałe połączenie smaków:) dla mnie rewelacja!

krycha2

krycha2 2013-09-29

Inna wersja,,,świetna ,wykorzystam przepis bo często smażę wątróbkę bo lubimy...

dodaj komentarz

kolejne >