Biała kiełbasa z wiśniami , kolorowym pieprzem i rozmarynem

Biała kiełbasa z wiśniami , kolorowym pieprzem i rozmarynem

Wielkanoc to powód do eksperymentów z białą kiełbasą. Musi zawsze być na wielkanocnym stole co nie znaczy, że zawsze musi być w takiej samej formie. Robię parzoną ( taką najprostszą uwielbia moja Mama), pieczoną wg starych receptur ( w miodzie , rozmarynie ,pierniku, piwie).Sprawdziłam, ze dawno- dawno temu dzikie wiśnie były również przyprawą do mięs. Dzikich nie mam - mam ładne mrożone -sprawdzimy jak połączą się smakowo z opiekaną białą kiełbasą.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/04/biaa-kiebasa-z-wisniami-kolorowym.html

dodane na fotoforum:

makaki

makaki 2014-04-22

Ciekawe połączenie trzeba będzie spróbować. W UK pyszne tez są kiełbaski nadziewane karmelizowaną czerwoną cebulką.

bunia

bunia 2014-04-22

makaki- ja jadłam kiełbaskę jabłkową pieczoną ( w OK ) - córa często robi z grilla - smakowała mi.

kris13

kris13 2014-04-22

Hmm...może spróbuję z wiśniami_z żurawiną jadłam ;)

beata16

beata16 2014-04-23

Wspaniałości u Ciebie na talerzu.Pozdrawiam

bea73

bea73 2014-04-23

dziś już środa... wpadłam życzyć miłego wieczorku i pozdrawiam poświątecznie:))

pola6

pola6 2014-04-23

Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia poświątecznego:))

olga22

olga22 2014-04-24

pysznosci pokazujesz!!!

dodaj komentarz

kolejne >