Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem :

Do robienia tych pierogów wykorzystuję mięso jakie zostaje po ugotowaniu zupy . Obieram mięso na ciepło od kości , a po wystudzeniu zamrażam . Nawet jak mięsa z jednej zupy nie starczy to po dołożeniu drugiej porcji na pewno będzie go już dosyć . Można do niego dołożyć również warzywa z wywaru .Pierogi są wtedy delikatniejsze .
Czas :1 godzina

Składniki :30 dag mąki
1 jajko
½ szklanki wody
Szczypta soli
30 dag ugotowanego mięsa z zupy
2 cebule
Sól
Pieprz mielony
Majeranek
Oliwa

Z mąki , wody , jajka , szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć . Mięso zmielić . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto . Wymieszać mięso z cebulą . Doprawić solą , pieprzem i majerankiem , Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy kłaść farsz. Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia .Wyjąć . Przestudzić . Podsmażyć na oliwie na rumiano . Podawać z czystą zupą pomidorową lub bulionem .

dodane na fotoforum:

krystel

krystel 2008-09-14

wygladaja apetycznie chyba sie poczestuje ale cicho ihihiih

tygrus1

tygrus1 2008-09-14

mmm ale smaka robisz :))

azan04

azan04 2008-09-15

mmmm ale zjadła bym sobie teraz...;--)

dodaj komentarz

kolejne >