Zielona fasolówka :
Delikatna zupa fasolowa .
Czas : 1,5 godziny
Składniki :
1 ćwiartka z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
1/8 selera
1/3 pora
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
½ słoika fasolki szparagowej konserwowej
½ puszki zielonego groszku konserwowego
1 opakowanie Zupy fasolowej Knorra
½ łyżeczki soli
pieprz mielony
2 ząbki czosnku
1,5 litra wody
Obraną marchew, pietruszkę , seler i por zalać wodą . Włożyć kurczaka , liść laurowy, ziele angielskie .Osolić . Gotować godzinę. Wyjąć mięso i warzywa . Marchew pokroić w plasterki i dodać do garnka razem z mięsem z kurczaka rozdrobnionym ( oczyścić ze skórek , chrząstek i kostek ) i oczyszczonym czosnkiem . Odsączyć z zalewy fasolkę szparagową i groszek . Wrzucić do garnka . Zupę fasolowa rozmieszać z zimną woda .Wlać do wywaru . Gotować 15 minut .Doprawić do smaku .
Dobrze smakuje jak doda się już na talerzu łyżkę kwaśnej śmietany - ale nie jest to konieczne .
dodane na fotoforum:
olena 2009-03-01
Wspaniała i w jakim ładnym talerzu podana.. Pozdrawiam i miłej niedzieli zycze.. U mnie dzisiaj duzo słoneczka .. Przesyłam je Tobie...
graziac 2009-03-01
U mnie tez rosolek...Pozdrawiam serdecznie.
wiki3 2009-03-01
hehe tez zrobilam fasolowke tyle ze z drobnej fasolki ale ta pysznie wyglada
danka10 2009-03-01
miłego niedzielnego popołudnia:)))
renrys 2009-03-01
Pysznotka /pozdrawiamy
ireczek 2009-03-01
Dobranoc kolorowych snów życze
emilka7 2009-03-03
Pięknie wygląda i zapewne jest bardzo dobra...Pozdrawiam.