Kopytka z  mąki orkiszowej,indyk w sosie z gruszką i figami

Kopytka z mąki orkiszowej,indyk w sosie z gruszką i figami

Suszonymi, buraczki.

Mięso umyłam, przygotowałam marynatę musztarda ocet balsamiczny ,olej,sól, pieprz majeranek mięso zanurzyłam w marynacie na całą dobę. Gruszkę obrałam pokroiłam i ugotowałam w minimalnej ilości wody z goździkiem i odrobiną cynamonu. Do wody po gotujących się gruszkach wrzuciłam suszone figi. Następnego dnia mięso ułożyłam w naczyniu do zapiekania dołożyłam figi gruszki i dolałam troszeczkę wody z gotujących się gruszek. Piekłam w piekarniku godzinę w zależności od mięsa ja robiłam indyka ale można też karkówkę. Wtedy czas pieczenia trzeba wydłużyć. Kiedy wszystko było miękkie dolałam odrobinkę słodkiej śmietanki do sosu.

https://www.doradcasmaku.pl/przepis-orkiszowe-kluski-leniwe-393397

choco13

choco13 2024-03-11

Kluski orkiszowe też pyszne podsmażone na maśle.

zoja54

zoja54 2024-03-11

Obiadek taki jak lubię, pychotka:)

krycha2

krycha2 2024-03-12

...wow....to fajne żarełko...świetny sposób na smaczny obiadek...wypróbuję.

agus73

agus73 2024-03-13

hohoho co za rozkosz dla podniebienia...pozdrawiam;-D

astra40

astra40 2024-03-14

Rewelacja!

dodaj komentarz

kolejne >