"Rozebrana" zwijka kalifornijska

"Rozebrana" zwijka kalifornijska

W zwijkach japońskich najtrudniejsze jest zwijanie. Przyznam się, że parokrotnie robiłam sushi i sashimi, że zmiennym powodzeniem. Zjeść się dało, ale tak jak w knajpie nie wyglądało. To danie ma wszystkie elementy mojej ukochanej zwijki minus jeden- nie ma liścia wodorostu. Ale jest japoński ryż, który doprawiłam sezamem, awokado, marchewka, ogórek i pałeczki imitacji mięsa kraba ( zrobione z ryby i jakiegoś " kleju" żeby wyglądały jak krab z Alaski). Wszystko podane z sosem na bazie sosu sojowego, cytryny i imbiru. Szybko, smacznie i nie musisz niczego zwijać ;)

krycha2

krycha2 2023-03-17

Pomysłowo i z pewnością smakuje...lubię każdą rybę ....może mniej tę z ościami...

ssstu6

ssstu6 2023-03-18

świetne !!!!
"na wyspie" równiez mozna kupić "krabowe paluszki" tyle że są..."z kraba" ; )))

astra40

astra40 2023-03-18

No i świetny pomysł!

dodaj komentarz

kolejne >