Pasta con funghi champignon e carciofi

Pasta con funghi champignon e carciofi

Makaron z pieczarkami i karczochami:400g makaronu tagliatelle,albo reginette napoletane

250g pieczarek

300g karczochów (ze słoiczka ),

100g boczku

2 ząbki czosnku

olej do smażenia,

sól

pieprz,parmezan do posypania

Pieczarki , myjemy i kroimy dość grubo, boczek kroimy w kostkę, a karczochy na mniejsze części.Na oliwie smażymy chwilę pokrojony boczek, dodajemy następnie pieczarki i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu, około 15min). Na końcu dodajemy karczochy i drobno pokrojony czosnek i przyprawiamy sos solą oraz pieprzem oraz posiekaną pietruszkę

W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente i mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem.

Podajemy posypane parmezanem.

dodane na fotoforum:

bonga

bonga 2011-10-17

a te karczochy to w jakiej zalewie przebywają w tym słoiczku?

xaviera

xaviera 2011-10-17

Pozdrawiam serdecznie, życzę miłego wieczoru :))

bonga

bonga 2011-10-17

takie karczochy uwielbiam, nie zgadniesz...:))na kanapce z serkiem białym:} ale makarony wszelkie też uwielbiam:)

ewci1

ewci1 2011-10-17

Wspaniale polaczenie wszystkiego i jak kropeczna nad " i " posypane parmesanem.....to napewno pychotka...:)

bronia

bronia 2011-10-17

Świetny makaronik,a do tego exspresowo się go robi.:)

sedina

sedina 2011-10-17

Moje klimaty .... ale muszę je tylko pooglądać :))

anetka

anetka 2011-10-17

pysznie sie prezentuje

aguta11

aguta11 2011-10-18

super:)))

bonga

bonga 2011-11-06

wczoraj to robiłam, fajne, proste, tylko przesadziłam z makaronem, bo chciałam mieć na dni:)))

dodaj komentarz

kolejne >